TATİLDE ÇOCUKLAR NE YAPMALI

Ara tatiller, okulların açılışından bu yana yeni bilgi ve beceriler kazanmış birçok alanda belirli performans sergilemiş öğrenciler için bir soluk alma, dinlenme fırsatıdır.  Çocuklar tatili elbette hak ettiler fakat tatilleri verimli değerlendirmek ve özellikle ilkokul öğrencilerinde daha çok görülen öğrenme kayıplarının önüne geçmek mümkün. Peki nasıl?

13.11.2023 123

Tatil Setleri: Bu kitapların içerisinde çeşitli eğlenceli alıştırmalar ve değerlendirme testleri bulunur. Bu sayede çocuklar öğrendiklerini pekiştirirken yeni bilgiler de edinebilir. Çocukları çok yormadan tatil kitaplarındaki aktiviteleri yapmalarını sağlamak özelikle ilkokul öğrencileri için çok kıymetlidir.

Spor: Çocuklar okul döneminde sportif etkinliklere yeterince vakit ayıramayabilirler. Çocuğunuzun ilgi ve alakasına bağlı olarak sportif etkinliklere katılımı teşvik edilebilir. Ya da en güzel aileyle, arkadaşlarla birlikte düzenli doğa yürüyüşleri. Bu sayede çocuk doğayı ve dünyayı da anlamlandırmayı öğrenir.

Sanatsal Kültürel Etkinlikler: Ara tatiller çocukların aileleri ile vakit geçirmeleri açısından da oldukça önemlidir. İmkanı olan veliler çocukları ile birlikte sinema, tiyatro, müze ve sergi ziyaretlerinde bulunabilirler. Elbetteki bu aktiviteleri yaparken çocuğumuzun yaşına uygun olanları tercih etmeliyiz.